Az autonómia kérdésében a románok nagyrésze nem tud tárgyilagos maradni és nem is akar megoldást keresni.

Az autonómia kérdését ugyanúgy meg kellene vitatni a parlamentben, mint minden más törvénykezdeményezést. Egy demokratikus államban a nép által megszavazott parlamenterek elsődleges joga a törvénykezdeményezések letétele, majd azok megvitatása a parlamentben. Az önrendelkezés kérdésében szomorú, hogy ezekre az egyeztetésekre és parlamenti vitákra nem kerül sor, mert a románok nagyrésze nem tud tárgyilagos maradni és nem is akar megoldást keresni.

A Nemzeti Liberális Párt közvéleménykutatások szerint zuhanásban van. A krízis ideje alatt képtelenek voltak a gazdasággal, munkahelyekkel kapcsolatban határozott intézkedéseket hozni. Ha az elmúlt évek kormányzati intézkedéseit vesszük figyelembe, akkor bátran állíthatjuk, hogy régen felborult az, hogy ki a jobboldali és ki a baloldali. Inkább aszerint tudunk mérlegelni, hogy ki kormányzott hatékonyabban és ki kevésbé. Azt ma tudjuk, hogy az NLP-nak talán túl nagy a kalap!

Egy héten belül Románia átlép a szükségállapotból a készenléti állapotba. Fokozatosan mindenütt újraindul a gazdaság és az élet visszatér a normális kerékvágásba. Az Európai Bizottság úgy képzeli, hogy amennyibe a helyzet nem romlik és nem jön a járvány második hulláma, akkor az év második felében, de mindenképpen a jövő év elejétől újra növekedésre számíthatunk.

📻 A Star rádió műsorát itt hallgathatják újra 👇