Fontos a földgáz úgy Székelyföldnek, mint Romániának!

A jelenlegi gazdasági helyzetben a gázhálózat kiépítésének fontossága rendkívül megnőtt

Régóta beszélek arról, hogy fontos a földgáz úgy Székelyföldnek, mint Romániának egyaránt. A jelenlegi gazdasági helyzetben a gázhálózat kiépítésének fontossága rendkívül megnőtt. Szerdán, Románia államelnöke, a kormány által bemutatott gazdaságélénkítő program keretén belül elmondta, hogy Románia prioritással kívánja kezelni a fekete tengeri földgáz kitermelését. Remélem nemcsak beszélnek újra róla, hanem konkrét lépések is születnek ez irányba.

Az elkövetkező 5 évre szóló 100 milliárd eurós program része egy 12,5 milliárd eurós földgáz és energetikai infrastruktúrát fejlesztő beruházás.

Azáltal , hogy 2018 óta közszolgáltatásnak minősítették a földgázat, az ország lehetőséget kapott arra, hogy az Európai Unió pénzügyi támogatásával valós gyorsasággal építse ki a jelenleg érthetetlenül és méltatlanul kicsi földgáz hálózatát.Ez Udvarhelyszék számára azt jelentené, hogy 126 településből nemcsak 25 település lenne csatlakoztatva, hanem akár mindegyik.

Az energia és altalajkincsek bizottságának alelnökeként, továbbra is kiemelt prioritásként kivánom kezelni a vidéki földgáz fejlesztésének kérdését! Hiszem, hogy Székelyföldnek egy valós lehetőség az erőteljes gazdasági fejlődéshez!Mi a törvényhátteret megteremtettük! Továbbiakban a kormányra hárul az a feladat, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat biztosítsa.