Hargita megyei autóbeiratások helyzete

Gépjármű-nyilvántartási hivatal: azért lassú az autók beiratása megyénkben, mert nem beszélünk románul!

Hargita megyében mai napig siralmas az autóbeiratások helyzete! Szenátusi interpellációm Carmen Dan belügyminiszter asszonynak címeztem, annak érdekében, hogy konkrét lépések történjenek ez ügyben, mely mostmár kezd hihetetlenül kínos lenni.

Míg Kovászna, Brassó vagy akár Konstanca megyében néhány napot kell várni arra, hogy beirathassuk az autónkat (egyes esetekben már másnapra programálnak), Hargita megyében ez több, mint négy hónapba telik. Így tehát, az újonnan vásárolt autónk hónapokig állhat a garázsban, mivel 90 nap után nem járhatunk ideiglenes rendszámtáblákkal. A Hargita megyei hivatal magyarázata pedig még ennél is kínosabb: hozzá nem értésüket azzal magyarázzák, hogy a Hargita megyeiek nem beszélnek románul és ezért megy lassan az ügyintézés. Mit szóljon ehhez Kovászna megye, ahol október 3-án például hat nap volt az ügyintézési idő a hargitai négy hónap helyett? Ott milyen nyelven beszélnek?

Arra kértem a belügyminiszter asszonyt, hogy konkrét és látható lépésekről számoljon be nekünk, Hargita megyeieknek, mert elfogadhatatlan az, hogy az ország adófizetői, bármely nemzetiséghez tartozzanak is, ne irathassák be újonnan vagy használtan vett gépjárművüket.