Ne dumáljunk, hanem csináljuk! 2. rész

Március 19-én reggel , Antal Lóránt ezzel az üzenettel ösztönözte politikus társait és a közalkalmazottakat facebook oldalán...

“Ne dumáljunk, hanem csináljuk!”

A szenátor kijelentette, hogy örömmel értesült az SZKA által indított “Udvarhely felkészül – COVID-19” adománygyűjtésről, amellyel a Székelyudvarhelyi Kórházat és Polgármesteri Hivatalt szeretnék segíteni az adott krízishelyzetben. “Gratulálok a kiváló kezdeményezéshez’’ – jelentette be.

Mindannyiunkat érint az egyre jobban terjedő COVID-19 járvány. Példátlan egészségügyi kihívás és annak érdekében, hogy biztonságban tudhassuk magunkat, segítenünk kell egymásnak.

Az SZKA fogadta volna a 21.000 lejes támogatást, de elhatárolódott attól, hogy online térben, nyilvánosan népszerűsítsem a kampányukat, mondván, hogy “Tudomásul vettük a magyarázatát, mely szerint egy jó ügyért szeretett volna kampányolni, viszont fenntartjuk a jogot, hogy mi válasszuk meg azokat a közszereplőket, akikkel népszerűsíteni szeretnénk programjainkat, kampányainkat.’’

Mivel ösztönző videómat teljesen félreértettek és más konnotációt adtak neki, egyszerűsítettem az ügyet és a támogatást direkt a korháznak utaltam.

“Krízishelyzet van, amikor mindent félretéve az összetartás az elsődleges feladatunk. Mi politikusok emberek, civilek is vagyunk, részei a társadalomnak. Pontosan a civil szféra kellene megértse, hogy a cégek bajba kerültek, ők most másra kell fordítsák forrásaikat. Pont ezért gondoltam, hogy most rajtunk a sor politikusokon, közalkalmazottakon, akiknek az elmúlt években többszörös fizetésemeléseket eszközölt a kormány!

Antal 3 havi szenátori fizetésének 70%-ával (21.000lej) támogatta az udvarelyi kórházat és arra ösztönözte politikus társait és a közalkalmazottakat, hogy fogjanak össze és ők is támogassák az ügyet.

„Azok a cégek, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, azok most ne adakozzanak, azok tartalékoljanak, és helyezzék biztonságba az alkalmazottaikat.

Hamarosan meg kell jelenjenek azok a sűrgösségi kormányrendeletek, amin keresztül tamogatást kapnak a nehéz helyzetben. Azok a vállalkozók, akiknek most jobban megy, azok most adakozzanak.

A székelyudvarhelyi korháznak szüksége van egészségügyi eszközökre és felszerelésekre, hogy legyőzhessük a vírust. Minden nap számít, ezért ne dumáljunk, hanem csináljuk!”