Az IMM Invest weboldal tegnap reggel újraindult

12 órakor több mint 10.000 regisztrált kérés érkezett be

Plénumi felszolalás – 2020 Április 28
Az IMM Invest programot, ahogy Oprea miniszter úr is említette, nem az Orban kormány találta ki, viszont ők tervezték újra és fejlesztették tovább, hogy a jelenlegi igényeknek megfelelően segítsék a gazdaságot, illetve a kis- és középvállakozásokat.

Ugyanakkor rendkívül fontosnak tartom megemlíteni, hogy a rajtot elszalasztották, ahogy mondani szokás, hiszen a sok előreklám ellenére, ez a kormány nem volt képes időben egy megfelelően működő weboldalt elkészíteni a kis- és középvállalkozók számára. Egy olcsó weboldal készült, aminek a tárhelye Németországban van az Amazonnál. Úgy gondolom, hogy az utolsó órában vagyunk, kevés idő áll rendelkezésünkre és az Orban kormánynak meg kell értenie, hogy intézményi együttműködés és megfelelő kommunikáció nélkül, valamint a gazdasági környezet jeleire adott gyors válaszok nélkül május 15-ig a gazdaság olyan mélypontra juthat, hogy nem lesznek kis- és középvállalkozások , amelyek ezt a gazdaságot újraindítsák.

De azért, hogy mégis egy pozitívabb és reményteljesebb gondolattal zárjak, az IMM Invest weboldal ma reggel újraindult és már 12 óráig több mint 10 000 regisztrált kérés érkezett be.

A törvényjavaslat kapcsán, mi, az RMDSZ egy rendkívül fontos módosítást terjesztettünk elő, amely a pénzügyi intézményeket és a bankokat arra kötelezi, hogy maximum 14 naptári napon belül nagyon egyértelműen reagáljanak minden kis- és középvállalkozó kérésére.  Úgy gondolom, itt az ideje arra kényszeríteni a bankokat és a kormányt, hogy tegyék félre az intézményes ködösítéseket és segítsék a kis- és középvállalkozásokat, azáltal, hogy őszintén és érthetően informálják őket.

Reméljük, hogy az IMM Invest program még időben újraindult. Mi, az RMDSZ meg fogjuk szavazni ezt a törvénytervezetet, már a bizottság által is megszavazott módosításokkal.