Érvénybe lépett a 14 napos IMM Invest Románia programmal kapcsolatos törvény!

A törvény értelmében a pénzügyi intézmények és bankok kötelesek maximum 14 naptári napon belül nagyon egyértelműen értesíteni a kis-és középvállalkozókat arról, hogy részesülnek-e

Érvénybe lépett a 14 napos IMM Invest Románia programmal kapcsolatos törvény!

Az Antal Lóránt szenátor által letett IMM INVEST javaslat hatályba lépett. A törvény értelmében a pénzügyi intézmények és bankok kötelesek maximum 14 naptári napon belül nagyon egyértelműen értesíteni a kis-és középvállalkozókat arról, hogy részesülnek-e a támogatásban vagy sem.

 “Bár a program nem megy a leggördülékenyebben , fontos, hogy működjön , hisz lehetőség lehet a bajba jutott cégeknek. Udvarhelyszék szenátoraként folyamatosan azon dolgozom, hogy minél több hatékony intézkedést tudjunk átvinni és kritikát megfogalmazni.  Jelen esetben arra kényszerítettük a bankokat és a kormányt, hogy ködösítés helyett érthetően, őszintén segítsék  a vállalkozásokat ” -hangsúlyozta a szenátor.

Továbbá hozzátette, hogy olyan határozott intézkedésekre és gazdaságélénkítő programokra van szükség, amelyek egyértelműen informálják a kis- és középvállakozásokat.

Az IMM Invest Romania Programmal kapcsolatos sürgősségi kormányrendelet jóváhagyó törvény egyes rendelkezéseinek alkalmazását is felfüggesztették a múlt héten, hiszen ezek az Európai Bizottság értesítése és egyetértése nélkül nem végrehajthatóak.

Ennek értelmében felfüggesztették a bankok és a vállalkozások számára rendelkezésre álló garancia felső határának megkétszerezést 30 milliárd lejig , illetve  a programkedvezményezettek körének bővítését.

További információért kattintsanak a linkre:

https://tinyurl.com/ya8ss7kr
https://tinyurl.com/ya8ss7kr