Összefoglaló az elmúlt pár nap eseményeiről:

energiahatékonyságról, miniszteri látogatásról és az EVIről.
🔗 Úgy a szolgáltató cégek, mint a fogyasztók és az állam berendezkedés esetében is az energiaügyi kérdéseket meg kell tanuljuk integráltan kezelni.
🔗 Ezért amikor energiáról beszélünk, akkor nemcsak a villamos energiára, hanem az okos és környezetbarát építkezésre, illetve az épületszigetelések és hőhatékonyság kérdéseire is gondolnunk kell.
👉Például az olyan családok és egyének esetében, akik nehéz körülmények között élnek, nem megfelelőképpen szigetelt lakásokban , nem biztos, hogy az a legnagyobb segítség, ha fűtéspotlékban részesülnek, hiszen ez legtöbb esetben “kidobott pénzt” jelenthet az ablakon.
👉 Az igazi segítség az, ha olyan programokat is elindítunk, amelyek a takarékosabb energiafogyasztást szabályozzák (ablakcsere, szigetelés stb)
————————————————————

🔹Második alkalommal látogatott Udvarhelyre

Novak Carol Eduard

sportminiszter, akivel olyan tervekről és infrastrukturális sportberuházásokról beszéltünk, amelyek elengedhetetlenek az udvarhelyszéki sportélet fellendítéséhez.

✅ Dicséretre méltó, hogy a városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a terveket és előtanulmányokat előkészítse, azért hogy az országos beruházási vállalathoz (CNI) megfelelően előkészített projekteket terjesszen elő.
📌 Beszélgetéseink során kihangsúlyoztam, hogy CNI egy olyan európai direktíva implementálásán dolgozik, ami az energia hatékonyságra fokuszál, ezért ezeknél a projekteknél nagyon fontos lesz figyelembe venni mindezen előírások betartását.
🤝 Én úgy gondolom, hogy a találkozások jó időben történnek; az RMDSZ most van kormányon és politikai szempontból adott az a környezet és lobby erő, hogy ezeket a beruházásokat látható idősávon belül meg lehessen valósítani.
————————————————————

🔹Az Erdélyi Vállalkozói Iskola (EVI) utolsó előtti hétvégi képzése a

Harghita Business Center

be megint sikeresen zárult. A visszajelzések alapján arra lehet következtetni, hogy egyre inkább szükség van ehhez hasonló képzésekre: ahol kézzel fogható, könnyen gyakorlatba ültethető szakmai tippeket és módszereket tanulhatnak a fiatal vállalkozók.

👉 Egy hosszú, de eredményes héten vagyunk túl. Úgy érzem megvan a kellő lendület és motiváció ahhoz, hogy az elkezdett projekteket tovább folytassuk.
+6
7,498
People Reached
1,202
Engagements
Boost Unavailable