A lovas közösség egyesíti Székelyföldet

A farkaslaki VI. LóFő bálon vettem részt.
🐴🥂 A székely lovas közösség egyik legnagyobb rendezvényén, a 6. alkalommal megtartott LóFő Lovasbálon vettem részt tegnap este. A farkaslaki LóFő Lovasudvar szervezésében a lovasszakma legkiemelkedőbb székelyföldi és magyarországi szakemberei és támogatói gyűltek össze, azért, hogy megünnepeljék a lovassportok és a lovas hagyományőrzés szellem és testerősítő, nevelő és közösségépítő szerepét.

🏇🏻
Mára már elmondhatjuk, hogy a lovassportok egyesítik Székelyföldet. Nem semmi teljesítmény ez, hiszen a kommunizmus lerombolta a sportágat, elrabolta nemzeti öntudatunkból a lóhoz való kötődést. Ezt kellett újraépíteni ’89 után és ezt sikerült egy gyarapodó közösség, az erősödő nemzeti önérzet és fáradhatatlan munka révén új alapokra helyezni. Ez a lovasok közösségének köszönhető: ők bizony vissza akarták adni nekünk, erdélyi magyaroknak, azt az érzést, hogy lovas nemzet vagyunk! Köszönöm nekik!


🙏🏻 Köszönöm a meghívást Kovács Lehel polgármester úrnak, illetve Demény Elemérnek és Demény Istvánnak, a LóFő Lovasudvar megálmodóinak és vezetőinek, ugyanakkor gratulálok nemcsak a színvonalas rendezvényért, hanem a sportágért, hagyományőrzésért és fiatalokért végzett munkájukért! Hajrá!