Megoldódott az autóbeiratások problémája

Sikerült kiharcolnunk, hogy Székelyudvarhelyen is legyen autóbeiratási iroda

Antal Lóránt szenátor kezdeményezésére és kitartó munkájának köszönhetően Lucian N. Bode belügyminiszter aláírta azt a miniszteri rendeletet, melynek értelmében Székelyudvarhelyen is útjára indulhat az autóbeiratási iroda. Míg jellemzően országos szinten az ügyintézések folyamata lelassult, Antal Lóránt hargita megyei szenátor közbenjárására sikerült egy gépjármű bejegyzési iroda létrehozását jóváhagyatni Székelyudvarhely számára.

Antal beszámolt arról, hogy a belügyminiszterrel való többszörös egyeztetés után, március elején kérelmezte egy gépjármű-regisztrációs hivatal létrehozását Székelyudvarhelyen, alig három hónappal később, kezében a jóváhagyott
miniszteri rendelet. „A belügyminiszterrel való sikeres és hatékony együttműködésnek köszönhetően mára megoldódott a probléma. Egy göröngyös út végére értünk, de kijelenthetjük, hogy sikeresen. Ismét bebizonyosodott, hogy a bukaresti jelenlétünk pótolhatatlan” – fogalmazott közleményében a szenátor.

A tavaly létrehozott maroshévízi iroda mindenképpen egy pozitívum a megye számára, de a számadatok alapján nemcsak indokolt, hanem logikus lépés Udvarhelyen is létrehozni egy hasonló irodát. A lakosság több mint háromszorosa Maroshévízének, továbbá a székely anyaváros vonzáskörzetében kétszer annyi település van, mint Maroshévíznek. „A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, az iroda létrehozása sok udvarhelyi és udvarhelyszéki lakós életét fogja megkönnyíteni” – összegezte Antal.